دکتر محمد باقر قالیباف ، شهردار و رییس ستاد مدیریت بحران شهر تهران در پیامی به مناسبت 20 مهر "روز ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی" تصریح کرد : شهرداری تهران در سالهای اخیر با اجرای طرحهای مختلف در مسیر دستیابی به شهری مقاوم و ایمن با به کار بستن راه های کوتاه مدت و فوری در کناراجرای طرحهای بلندمدت در شاخه های پیشگیری، آمادگی و مقابله حرکت نموده است.
متن کامل این پیام به شرح زیر است :
شهر محصول برخورد و تلفیق سه بعد مجزای« محیط طبیعی» ، « محیط انسانی ساخت» و « محیط اقتصادی و اجتماعی » است و سوانح طبیعی از عمده مخاطرات در جوامع انسانی میباشد که بخشی از علل وقوع آن به قوانین طبیعت و همچنین عملکرد انسانها،رشد شهرنشینی و کم توجهی به توسعه پایدار باز میگردد. در این میان زلزله به عنوان عمده مخاطره طبیعی فلات ایران ، کشورمان را در زمره 10 کشور لرزه خیز جهان و پنجمین کشور لرزهخیز آسیا قرار داده است. کلانشهر تهران نیز به لحاظ واقع شدن در منطقهای با گسلهای فعال در کنار کلان شهرهای جاکارتا، استانبول، توکیو با مخاطره جدی لرزه علاوه بر سایر بلایای طبیعی دیگر مواجه است.
شهرداری تهران در سالهای اخیر با نگاه به این واقعیت با اجرای طرحهای مختلف در مسیر دستیابی به شهری مقاوم و ایمن با به کار بستن راههای کوتاه مدت و فوری در کناراجرای طرحهای بلندمدت در شاخه های پیشگیری، آمادگی و مقابله حرکت نموده است.از یکسو با پیش بینی مشوقهای ساخت و ساز در بافتهای فرسوده و اجرای الگوهای نوسازی، طرحی اساسی و موثر را برای مقاوم سازی ابنیه شهری دنبال مینماید و از سوی دیگر با اجرای طرحهای پیشگیری و آمادگی زمینه ارتقای توان مقابله مدیریت شهری و شهروندان را فراهم آورده است. بدیهی است هدف مهم « کاهش اثرات بلایای طبیعی» که 20 مهر، روز ملی تلاش برای تحقق این هدف نامگذاری شده است، در گرو اجرای طرحهای بیشمار از سوی بیش از 80 نهاد و سازمان عضو ستاد مدیریت بحران شهر تهران و در عین حال مشارکت عمومی شهروندان است.
در واقع فعال شدن هرچه بیشتر سازمانهای عضو ستاد مدیریت بحران شهر تهران و مشارکت آنان در طرحهای کاهش مخاطرات سوانح طبیعی از جمله ضرورتهای مدیریت بحران این کلانشهر به شمار میآید. سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به عنوان بازوی این ستاد از یک سو بسترسازی تحقق این اهداف را در دستور کار قرار داده و از سوی دیگر با توجه به الویتها،طرحهایی اساسی را در دست اجرا دارد. مرکز فرماندهی و ستاد مدیریت بحران،مجموعههای اسکاناضطراری پارکهای پیرامون شهر و پایگاههای پشتیبانی مدیریت بحران بخشیاز سرمایههای اصلی مدیریت بحران تهران به شمار میآید که از قابلیتهای مناسبی برای رشد و توسعه برخوردارند.
در عین حال ذخیرهسازی اقلام امداد و نجات، تشکیل ستادهای مدیریت بحران تا سطح نواحی و محلات، ایجاد گروههای مردمی داوطلب واکنش اضطراری محله (دوام) و اجرای برنامه های آموزشی و مانورهای آمادگی و تشکیل گروه مدیریت بحران اماکن عمومی بخشی دیگر از تامین زیرساختها محسوب میگردد که حفظ، گسترش و ارتقای آنها برای دستیابی به چشماندازهای ترسیم شده ضروری است. ضمن گرامیداشت این روز ملی، امیدوارم با همدلی و همکاری همه دستاندرکاران ذیربط بتوانیم این فرمایش مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) را که« تهران باید به شهری با هویت ایرانی و اسلامی، زیبا و روحنواز ، دارای رفاه و مقاوم تبدیل شود» ، اجرایی نماییم.
نظرات شما عزیزان: